Grenadýrský pochod - použité suroviny: brambory, nudle široké, mletá paprika, cibule
Horňátský guláš - použité suroviny: vepř.maso, fazole, cibule,párky, lečo, paprika mletá
Masové lasagně - použité suroviny: lasagně - těstovina, mleté maso, kečup, cibule, sýr
Vepřový perkelt - použité suroviny: vepř.maso na kostky, rajčata, cibule, paprika, protlak
Čufty - koule z mletého masa
Tyrolské brambory - zapečené brambory s angl.slaninou ,klobásou ,těstovinou
Lepenice - brambory se zelím
Pekelná masová směs - tzv. "dětská čína"
Chlupatá rýže - orestované vlasové nudle vložené do uvařené rýže
Kovbojské fazole - červené fazole ,uzenina, cibule,drcená rajčata
Špecle - Spatzle -semolinové těstoviny vaječné sušené
Pestrá selská pánev - brambory, anglická slanina ,paprika, cibule, vejce,
Bulgur - je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů, je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu,vitamíny a minerály.
Uzenářské ragů - vepř. maso, žampiony, slanina,klobása, cibule, příprava podobná guláši, příloha rýže nebo pečivo
Krakonošův řízek - vepř. kýta naklepaná a obalená v bramborákovém těstě
Čočkový eintopf - čočka na kyselo smíchaná s masem a drcenými rajčaty
Veselá bída- na cibulce opečený chléb a zalitý rozšlehanými vejci